Història

El bàsquet va néixer a Santa Coloma de Cervelló l’any 1967, impulsat per un grup de persones que amb les seves pròpies mans van construir la pista exterior on s’hi va començar a practicar aquest esport al poble. L’any 2017 vam celebrar el nostre 50è aniversari, actualment el club viu una de les seves millors èpoques amb un total de 18 equips i més de 230 jugadors i jugadores des d’edat Escola fins a Sènior. Entenem aquest esport com una eina en educació en valors per a tots els nostres participants que faciliti el seu desenvolupament dins la nostra societat, valors com el respecte, l’esforç, l’empatia, el joc net, el treball en equip i l’educació en hàbits saludables son essencials en el nostre ser com a club.

Previous
Next

El Club Bàsquet Montpedrós, com a entitat de Santa Coloma de Cervelló es marca com a objectiu principal oferir una aposta esportiva amb un model formatiu transversal. L’esport avui en dia ha esdevingut un dels pilars bàsics de la nostra societat, i com a tal, pot ser entès de múltiples maneres. És per això, que volem tenir una vocació d’arribar a cobrir les diverses vessants existents. Hem de ser capaços d’oferir un projecte que englobi elements lúdics, competitius i socials.

El Club té clars els seus orígens i el que representa, és per això, que volem mantenir l’esperit que ens fa ser una família:

  • Acollidor des del primer dia amb tots aquells qui arriben,
  • Accessible i obert per a tots aquells que en formen part
  • Inclusiu per a tots aquells que en voldrien formar part.

El Club però, també ha de mirar el seu entorn, i aquest entorn, no és altre que Santa Coloma de Cervelló. Volem un club que tingui vocació de ser partícip en la comunitat, en tot allò que ens envolta, i que per tant ajudi a construir i fer poble, perquè sense el poble no seria com és avui en dia ni hauria arribat fins aquí.

Cal mirar enrere per saber d’on venim i qui som, però també cal mirar endavant: volem tenir un futur amb uns objectius clars. Un futur que sigui il·lusionant i ambiciós, que els límits només ens els puguem posar nosaltres mateixos. És evident que sempre ens trobarem sotracs i per tot això caldrà tenir una alta capacitat de ser resolutius per respondre a tots aquelles necessitats i situacions que ens trobarem i que en molts casos seran del tot inesperades. Dia rere dia hem d’anar desenvolupant la nostra resiliència. Caldrà demostrar una capacitat d’adaptar-se a als canvis i superar les adversitats.

Som un grup de gent que entenem que l’assoliment dels objectius es basa en el compromís, la seriositat i el treball constant. Una entitat de la magnitud de la nostra, amb activitat durant més de 300 dies a l’any requereix una organització forta, distribuïda i compartida. Això requereix ser actius: actius com dèiem, amb el nostre entorn, amb la massa social, amb els nostres esportistes, en definitiva amb la nostra família.